Στις 20 και 21 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στo Nαύπλιο, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος με  θέμα: «Ομηρικές διαδρομές:Έμπνευση για δημιουργικό παιγνίδι» και του περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα: «Ο κύκλος των χαμένων υλικών», που υλοποιούνται  στο σχολείο μας κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο πανέμορφο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας μας  ώς ανεξάρτητο κράτος, οι τριαντα πέντε μαθητές μας είχαν την ευκαιρία:

  • Να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό προγράμμα: «Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας» , το οποίο υλοποιείται από το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου (ΙΒΠ) -πρώην Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» (ΠΛΙ) σε  συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Ναυπλίου, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
  • Να παρακολουθήσουν το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: “Mόδα είναι θα περάσει…”:  Τα ενδυματολογικά στυλ στον 20ό αιώνα.
  • Να ξεναγηθούν στο Πολεμικό Μουσείο – Παράρτημα Ναυπλίου

΄

Περάσαμε δυο αξέχαστες ημέρες, περιηγηθήκαμε στην υπέροχη πόλη του Ναυπλίου, μοιραστήκαμε εμπειρίες και αποκτήσαμε ένα σωρό νέες γνώσεις. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τα παιδιά των ομάδων, γιατί η συνεργασία τους και η συμπεριφορά τους ήταν κάτι παραπάνω από υποδειγματική! Ήταν τιμή μας να τα συνοδεύσουμε στην διήμερη εκδρομή και να πάρουμε και εμείς χαρά από τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια τους!

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί

Αλεξανδρή Αθανασία 

Γιαννικοπούλου Ελεάνα

Λάζου Ξένια

Μυλωνά Αθανασία

 Σχοινά Μαριάννα